Minőségirányítási rendszerek tanúsítása MSZ EN ISO 9001 és MSZ EN ISO 13485 szabványok szerint

MSZ EN ISO 9001

A NEOEMKI Kft. jogelődjei révén kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik az orvostechnikai eszközt gyártók és a termékeik MSZ EN ISO 9001 és MSZ EN ISO 13485 minősítése terén. A NEOEMKI vállalja a nem orvostechnikai eszközt gyártó szervezetek MSZ EN ISO 9001 szabvány szerinti minősítését is. 

Az MSZ EN ISO 9001-es szabvány az MSZ EN ISO 9000-es szabványsorozat meghatározó tagja. Az MSZ EN ISO 9001 szabvány tartalmazza a minőségirányítási rendszerrel kapcsolatos követelményeket. 

A NAH által akkreditált szervezetként a szabvány szerinti tanúsítás során a gyártó, szolgáltató minőségirányítási rendszerének a szabvány követelményeinek való megfelelőségét vizsgáljuk. A sikeres tanúsítás eljárás (auditálás) után a NEOEMKI az ügyfél számára tanúsítványt ad ki, hogy igazolni tudja az MSZ EN ISO 9001 szerint kialakított minőségirányítási rendszer követelményeknek megfelelő működést. 

Az MSZ EN ISO 9001 szabvány érvényes változata az MSZ EN ISO 9001:2015 Minőségirányítási rendszerek. Követelmények (ISO 9001:2015).  

MSZ EN ISO 13485

Az egységes szabályozási követelmények világszintű térnyerése egyre inkább megköveteli olyan orvostechnikai szabvány kidolgozását, amelyet az orvostechnikai eszköz gyártók teljes köre alkalmazni tud, és garantálja a termékek biztonságát és teljesítő képességét. 

Az orvosi eszközökről szóló irányelveknek (93/42 / EGK irányelv – MDD 98/79 / EK irányelv – IVD, a 90/385 / EGK irányelv – AIMD) megfelelően elvárás az orvostechnikai eszközök gyártóitól, hogy hatékony minőségbiztosítási rendszert vezessenek be és tartsanak fenn. 

Az MSZ EN ISO 13485 alkalmazása az orvosi eszköz gyártója számára önkéntes, ugyanakkor az orvostechnikai eszköz-piac jelentős részén kikerülhetetlen elvárás a minőségbiztosítási rendszer meglétének igazolására. 

Az MSZ EN ISO 13485-ös szabvány leírja az orvostechnikai eszköz gyártója számára a minőségirányítási rendszer lényegi követelményeit. A szabvány teljesítésével a szervezet be tudja bizonyítani, hogy folyamatosan képes a jogszabályi követelménynek eleget tevő, a szándékolt célt teljesítő orvosi eszközök előállítására és a kapcsolódó szolgáltatások biztosítására. 

A CEN által elfogadott ISO 13485-ös szabvány összhangban van az Európai orvostechnikai eszközökről szóló 93/42/EGK, a beültethető orvostechnikai eszközökről szóló 90/385/EGK és az in vitro diagnosztikai orvostechnikai eszközökre vonatkozó 98/79/EK irányelvvel. Alkalmazása a jogszabályi követelmények teljesítését is igazolni tudja, egyidejűleg átlátható dokumentumkezelést és közös nyelvet biztosít. 

Az orvostechnikai eszköz-gyártók beszállítói számára sok esetben ISO 13485 szabványnak való megfelelés az egyetlen lehetőség a vonatkozó követelmények teljesítésének igazolására. Az MSZ EN ISO 13485 tanúsítás nemcsak az európai piacon, hanem bárhol a világon alapvető jelentőségű.

A NEOEMKI akkreditációja meghatározott szakterületeken működtetett irányítási rendszerek tanúsítására szól, ezzel kapcsolatosan részletes információk: akkreditálási területek MSZ EN ISO 13485

Cégünknél irányítási rendszer tanúsítása az  árajánlatkérő adatlap kitöltésével kezdeményezhető.

<<vissza